Teljes testedzés 36 perc alatt? Válaszd nyáron is a MILON Q-t!

Teljes testedzés 36 perc alatt? Válaszd nyáron is a MILON Q-t!

Teljes testedzés 36 perc alatt? Válaszd nyáron is a MILON Q-t!


Belegondoltál már, hogy milyen lenne, ha egy gép venné át a személyi edződ feladatait? Bármennyire is úgy tűnik, ez nem egy sci-fi film kiragadott jelenete, hanem a Springday exkluzivitása, a MILON Q! A MILON egy csúcstechnológiát alkalmazó német köredzés rendszer, amelynek legújabb fejlesztését, a Q sorozatot Magyarországon kizárólag a Springdayben találod meg. Olvass tovább, és ismerd meg az okos edzés előnyeit!


Miért ennyire különleges a MILON Q?

Van az úgy, hogy az embernek nincs ideje edzeni, vagy (ahogyan nyáron is) nem olyan nagy lelkesedéssel lépi át az edző- és konditermek küszöbét. Ilyenkor szuper segítség a MILON okos köredzés rendszer, ami már-már helyetted végzi el a “piszkos munkát”. Két körből áll, melyből az egyik egy erő- és állóképesség növelő kör (nagyobb), a másik pedig egy prémium erőfejlesztő kör (kisebb).⁣ 

A nagyobb körön kétszer ajánlott végigmenni, így 36 perc alatt kész vagy az edzéssel, a kisebb erőkör pedig összesen 21 percet vesz igénybe. Természetesen semmi nincsen kőbe vésve, ha neked úgy esik jól, bármelyik körön mehetsz a megszokottnál többet is, vagy kombinálhatod is őket egymással. Láthatod, hogy a MILON Q hatalmas előnye, hogy villámgyorsan letudhatod vele a napi edzésedet: ha csak a nagyobb körön mész két kört, akkor zuhanyzással, bemelegítéssel és nyújtással együtt kb. 1 óra alatt már sokat tettél az egészségedért.

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Ahogyan azt már említettük, a MILON Q teljesen rád szabott edzést tesz lehetővé: egy különálló, beépített kamerás szkenner, az úgynevezett milonizer pár másodperc alatt megméri a testrészeid hosszát, hogy aztán köredzésnél a gépek a te méreteidre álljanak be. Az elérni kívánt célt nagyon sok egyéni tényező befolyásolja, így olyan adatok is felvitelre kerülnek, mint például a nem, kor, magasság, edzettségi szint, munka jellege. Ettől lesz igazán személyre szabott a gépek használata.

Milyen programok elérhetőek?

4 féle program állítható be attól függően, hogy mi a célod. Ennek meghatározásában természetesen MILON edzőnk segítségedre lesz.

  • Excentrikus program: erőkifejtéskor az aktív izom nyúlik, visszaengedéskor rövidül, ennél a programnál viszont visszaengedéskor a gép növeli a súlyt, így még hatékonyabb a gyakorlatvégzés
  • Normál: ugyanannyi súlyt nyomsz ki és engedsz vissza
  • Adaptív terhelés: a gép folyamatosan figyeli a teljesítményed, így ha gyorsabban, energikusabban végzed a feladatot a javasoltnál, akkor növeli a súlyt, ha fáradsz, lassulsz, akkor csökkenti
  • Izokinetikus: minden ismétlésre maximális terhelést ad, így ezt csak profi sportolóknak szoktuk ajánlani

 

Sem a beállított személyes adataid, sem az aznapi teljesítményed nem vesznek el, ugyanis a számítógép minden adatot egy órára tesz. Ez az, amit minden edzésre magaddal kell hoznod annak érdekében, hogy továbbra is személyre szabottan tudj edzeni és nyomon tudd követni a fejlődésed. Az óra okos képernyőhöz való hozzáérintése után kezdheted is az edzést. Ez a kis képernyő jelzi, hogy mikor csatlakozhatsz egy körhöz, így sosem torlódtok fel másokkal egy gépnél, nem kell feleslegesen várakoznod.

Kinek ajánljuk különösen a MILON Q-t?

Az idő szűkében lévő klubtagjainknak, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének sportolni és tenni az egészségükért. 

A pontosságot és gördülékeny munkavégzést kedvelő vendégeinknek, akik nem szeretnek várakozni, amíg a másik vendég használja az edzéstervében szereplő eszközt.

Kezdő klubtagjainknak, akik gyakorlatlanok a fitness részlegünkön taláható gépek használatában, ezért biztonságosan szeretnének edzeni.

Kütyüimádóknak, akik okostelefonjukon szeretnék nyomon követni a fejlődésüket. 

Életmódváltóknak, akik most kezdenek el mozogni vagy évekkel ezelőtt mozogtak utoljára.

Versenyzőknek, mivel olyan módon tudják beállítani a terhelést, ami egyedülálló fejlődést biztosít számukra.

Bemutatkozik a SMART Program

Csapatunkkal azért alkottuk meg a SMART programunkat, hogy a MILON kör használatával hosszú távon is segíteni és monitorozni tudjuk a fejlődésed. A lényege a START programhoz hasonló módon az időszakos állapotfelmérésekben rejlik, amikor a MILON edződ ellenőrzi a tested aktuális edzettségi állapotát, megfigyeli az előrehaladásodat, majd az adatok alapján meghatározza a számodra ideális, 20 alkalomra szóló edzéstervet. 

A SMART Program az alábbiakat foglalja magában: 

  • teljes testösszetétel mérés az Inbody segítségével,
  • új edzésterv beállítása az egyik MILON körre,
  • egy milonizer teszt elvégzése (fitnesz teszt vagy hajlékonysági és mobilitás teszt),
  • konzultáció a MILON edzővel.

 

Kedvet kaptál? Csatlakozz klubrendszerünkhöz, és tapasztald meg MILON-nal való edzés előnyeit a Springdayben! Időpontfoglalásért kattints IDE